1 Şubat 2017 Çarşamba

Sennelier Pastel

  
Pastel Boyalar içinde En iyisi SENNELIER👍




Pastel, günümüzün en güzel sanat malzemelerinden biri bence ✌. Karmaşık değildir ve etkileyici olduğu kadar inanılmaz derecede yumuşaktır. Çocukluğumda pastele aşık oldum😍 ve onları kullanmayı hiç bırakmadım. Ben, pastel kullanırken boyamayı öğrendim. Renkleri karıştırıp nasıl çizileceğini bana pastel öğretti.

Şu anda da pastel yapmaya büyük bir zevkle devam ediyorum. Kullandığım pastellerimi de hobisanatavm.com adresinden alıyorum. En uygun fiyata sizler de burdan pastellerinizi alabilir ve harika eserler yaratabilirsiniz.


Bu hiç de bir Tebeşir değil!
Pastel, birçok insanın ona tebeşir demesine rağmen öyle değildir. Çoğu pastelin tebeşirleri bile yoktur. Pastel, aslında dolgu maddesi (bazen kaolin, ince kil veya başka bir deyişle arap sakızı) içeren bir macun haline getirilmiş pigmenttir. Birçok üretici aslında hangi dolgu maddelerini kullandıklarına dair biraz gizli bilgiler veriyor. Fakat pastelle ilgili en önemli şey, temel olarak, hemen hemen saf bir pigment pastel olmasıdır. Dolgu maddeleri pigmenti bir arada tutmak için eklenerek pastel bir sanatçı olarak kullanılabilecek en saf malzemelerden biri haline getirildi.




Markalar 🙋
Bir sürü pastel boya markası var ve ben çalışmalarımda birkaç tane denedim. Çocukluğumla başladığım ve en sevdiğim marka Sennelier'e geri dönmeye karar verdim. Üstelik, çoğu markanın ürün yelpazesinde 400-500 civarında renk bulunurken, Sennelier de 522  renk bulunur.

En yumuşak markalardan biri Sennelier'dir. Diğer markalarla çalışırken onları yumuşak buluyorum, Ayrıca Sennelier Pastel boyaların renk seçeneği gerçekten zengindir ve kremsidir. Pasteller çok kırılgandır bu nedenle resminizi tam bir pastel tebeşiri yerine onun bir kırıntısı ile de tamamlayabilirsiniz. Bence böylesi daha eğlenceli 🙆



Uygulama videosunu izleyerek siz de hayal gücünüzü kağıtlara çizebilirsiniz...